tirsdag den 1. februar 2011

Konference om e-læring 2011

Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC indbyder d. 24. marts til Konference om e-læring. Konferencen har fokus på samspillet mellem it og studiemiljø og hvilken betydning det har for udvikling, læring og fastholdelse af de studerende.

Program

  • 09:30 - Kaffe og croissant, udlevering af konferencemappe mv.
  • 10:00 - Velkomst v/Henrik Pedersen, Direktør for grunduddannelse, UCC
  • 10:15 - "Pejlemærker for fremtidens læring" v/ Marianne Jelved MF
  • 10:30 - "IKT i studiemiljøet ” v/ Ph.d. Anne Mette Thorhauge, KU
    Et oplæg om integration af it i en uddannelsesorganisation med fokus på sammenhængen mellem institutionelt definerede it-systemer og de studerendes uformelle netværk.
  • 11:30 - "Mellem formel og uformel læring" v/ lektor, Ph.d Carsten Jessen, DPU
    I e-læring overser vi ofte betydningen af den læring, der sker uplanlagt og ubevidst i tilstedeværelsesundervisning. Oplægget vil sætte fokus på it-redskaber til uformel læring.
  • 12:30 - Frokost
  • 13:30 – "Brugerdreven Innovation af Digitale Læremidler" v/ Lektor, Ph.d Jeppe Bundsgaard
    Med udgangspunkt i det netop afsluttede forsknings- og udviklingsprojekt: "Brugerdreven innovation af digitale læremidler" fortæller Jeppe Bundsgaard om forskellige måder digitale læremidler er blevet udtænkt og udviklet i samarbejde mellem forlag, lærere og forskere. Og han giver nogle bud på hvordan læreruddannelse kan gøre brug af metoder fra den brugerdrevne innovation.
  • 14:30 - "Teknologien forstyrrer undervisningen" v/ ph.d. stipendiat Arnt Louw Vestergaard, CEFU
    Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) i undervisningen er efterhånden massivt til stede i vores uddannelsessystem i Danmark. Men spørgsmålet er, om vi udnytter potentialet i IKT og om vi er bevidste om de udfordringer disse nye læringsredskaber giver undervisningen og læringen. Potentialer, udfordringer og dilemmaer præsenteres med udgangspunkt i netop afsluttet undersøgelse af handelsgymnasiet.
  • 15:30 - Kaffe og kage
  • 15:45 – "LIFEs online kurser – et socialt og globalt læringsmiljø for det 21. århundredes studerende" v/ E-læringskonsulent Anita Monty, KU
    Anita Monty fortæller om LIFEs erfaringer med udvikling af online kurser. I oplægget vil hun komme ind på LIFEs strategiske arbejde med e-læring , men også erfaringerne med LIFEs pædagogiske metode til online undervisning. Metoden har vist sig at skabe engagement, lavt frafald og gode karakterer for LIFEs online studerende. Hun vil slutte af med en perspektivering på muligheder for innovativ og kreativ online undervisning i det 21. århundrede.
  • 16:45 - Om netværket og næste arrangement v/ Hanne Wacher Kjærgaard, CELM, Center for e-læring og medier, VIA UC, Henrik Tarp Vang, Professionshøjskolen UCC, Stine Del Pin Hamilton, Pædagoguddannelsen Midt-Vest, VIA UC og Helen Arvad Clemensen, UC Syddanmark, Pædagoguddannelsen Aabenraa
  • 17:00 - Farvel og tak for i dag

Ordstyrer ved konferencen er Henrik Tarp Vang, Professionshøjskolen UCC

Sted

Professionshøjskolen UCC, Buddinge Hovedgade 80, 2860 Søborg

Pris

Kr. 1.100 inkl. frokost og drikkevarer.

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest 15. marts 2011 til VIA UC på dette link:

Maks. 100 deltagere

Kontakt

Spørgsmål vedrørende arrangementet kan stilles til
Henrik Tarp Vang
htv@ucc.dk

Om oplægsholderne

Anne Mette Thorhauge
Adjunkt, ph.d. i kommunikation og it, Institut for medier, erkendelse og formidling
Københavns Universitet
Forskningsfelt: kommunikation og IT i bred forstand, herunder computerspil, læring og IT og organisationskommunikation
Læs mere om Anne Mette Thorhauge

Carsten Jessen
Er lektor, ph.d., ved forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv, DPU, og har i en årrække beskæftiget sig med e-læring og online-fællesskaber både i forskning og i praksis.
Læs mere om Carsten Jessen

Jeppe Bundsgaard
Er lektor i kommunikative kompetencer ved Danmarks Pædagogiske Universitet og forsker bl.a. i hvordan it kan understøtte projektorganiserede undervisningsformer.
Læs mere om Jeppe Bundsgaard

Arnt Louw Vestergaard
Ph.d.-stipendiat på Center for Ungdomsforskning, DPU/AU med et projekt om eud.
Arnt har de sidste to år beskæftiget sig med to forskningsprojekter, der fokuserer på læringsmiljøet og pædagogikken på henholdsvis hhx og eud, og har derudover repræsenteret Danmark i nordisk forskerteam ifbm. netop afsluttet komparativ undersøgelse af de unge (16-19 år) i de nordiske lande.
Læs mere om Arnt Louw Vestergaard

Anita Monty
Cand.mag. i pædagogik. Brænder for e-læring og har siden 2005 arbejdet med at rådgive LIFEs undervisere i at designe undervisning til nettet. LIFE har arbejdet strategisk med at udvikle e-læring af høj kvalitet og kan i dag tilbyde deres studerende kurser på nettet.
Læs mere om Anita Monty

Ingen kommentarer: