mandag den 4. maj 2009

Invitation til DKK-Netværkskonference

Onsdag d. 3. juni 2009 på Gedved Seminarium

Kære DKK-netværk
Vi er rigtig glade for at kunne invitere jer til dette års DKK-netværkskonference!
Vi præsenterer et program, der har videndeling og formidling af DKK-praksis som omdrejningspunkt. Fælles kolleger og andre gode folk bidrager således med workshops, der på forskellig vis sætter krop, stemme og hjerneceller i swing!

Program for dagen:
Kl. 9:30-10:00: Ankomst og velkomstkaffe i haven v/ kantinen, byg. A.
Kl. 10:00-12.30: Første Workshoprunde:
Workshop 1: Lommefilm, v/Martin Spenner
Workshop 2: Fra det private til det personlige i fortælling,v/Jens P. Madsen

12:30-13.30 Frokost – Picnic i Parken
13:30-15:00 Anden Workshoprunde:
Workshop 3: Kulturfortællinger, v/Hanne Hede Jørgensen
Workshop 4: Er børnelitteratur for børn? v/Caroline Sehested

15:00-15:30: Eftermiddagskaffe – i solen
15:30-17:00: Udveksling af erfaringer med prøven i DKK
Niels Mors, censornæstformand er inviteret.
Opsamling og afrunding af konferencen, stafetten videregives
17:00-18:00: Skrup-af-og-på gensyns-suppe akkompagneret
af Fortællegruppen Børneliv.

Tilmelding:

Skal ske på mail til ehg@viauc.dk og samtidig indbetaling af 500,- kr. på konto i Nordea: reg. nr. 2213 konto 5366723538. Tilmeldingen er gældende, når beløbet er indbetalt. Ved tilmeldingen angiver du også hvilke workshops, du ønsker at deltage i.
Frist for tilmelding og betaling er mandag d. 25. maj.

Valg af Workshops:
Programmet er skruet sådan sammen, at du skal vælge en workshop både formiddag og eftermiddag. Nedenfor kan du orientere dig om indholdet i de forskellige workshops.
Kort introduktion til Workshops og Workshopsansvarlige:

Workshop 1: Lommefilm:

I en tid hvor undervisningsverden har fokus på nye læringsstile innovation, teknologi og tværfaglighed, byder elevernes mobiltelefoner sig til, som et nyt og brugbart læringsredskab.
De unges foretrukne medie kan understøtte processer der involverer og aktiverer eleverne på nye måder. Workshoppen er et introducerende og praktisk forløb, der gennemgår processen fra ide til optagelser redigering og publicering af de mobile film. Til de deltagende: Husk mobiltelefon + pc til redigering.
Martin Spenner: Kommer fra produktionsselskabet Lommefilm. Lommefilm beskæftiger sig med læringsprojekter, kampagner, workshops og festivaler – alt sammen med mobilen og filmen i centrum. Se mere på www.lommefilm.dk

Workshop 2: Fra det private til det personlige i fortællingen

Behovet for at fortælle historier er medfødt, men det udvikles kun i mødet med andre fortællende og lyttende mennesker. Fortælleren Jens Peter Madsen giver gennem øvelser og fortælleoplæg ideer til, hvordan pædagoger og lærere kan skabe personligt grundede fortællinger ved hjælp af egne erindringer og anvende dem i det pædagogiske arbejde.
Jens Peter Madsen: er selvstændig historiefortæller og lektor i dansk og tilknyttet Pædagoguddannelsen i Odense, UC Lillebælt.
Se mere på www.jenspetermadsen.dk; www.boerneliv.net og www.madsenoghjernoe.dk

Workshop 3: Kulturfortællinger i pædagogisk praksis – og som en del af klassekulturen

I denne workshop vil jeg fortælle om, hvordan jeg i DKK undervisningen arbejder med kulturfortællinger ud fra et socialpædagogisk, et æstetisk og et analytisk perspektiv. Men derudover vil jeg komme med eksempler på, hvordan jeg bruger kulturfortællinger til at støtte udviklingen af en inkluderende klassekultur.
Hanne Hede Jørgensen: Underviser på Jydsk Pædagogseminarium, VIA. Har udgivet bogen Kulturfortællinger – fortalt med mange stemmer (2004) og redigeret og selv bidraget til lærebogen Sprog som værktøj og legetøj (2007)

Workshop 4: Er børnelitteratur for børn? – Er børnelitteratur for pædagoger? Felter i en faglig formidling

Denne workshop vil dele sig i to dele. Første del vil være en præsentation af to undervisningsdage, hvor fokus den første dag er historisk og analytisk og den anden dag på formidlingen af børnelitteraturen. Jeg vil argumentere for mine valg af indhold, samt give eksempler gruppearbejder studerende bliver bedt om at arbejde med i og mellem undervisningsgangene.
Den anden del af workshoppen vil være en blanding af et ”mini” brush-up kursus i den nyeste børnelitteratur samt en mulighed for at få lov til at diskutere børnelitteratur og formidling af børnelitteratur til børn med kollegaer. I denne del vil jeg præsentere nye interessante titler på billedbøger og samt af titler, der har givet modstand i det pædagogiske arbejde.
Caroline Sehested: Underviser på Pædagoguddannelsen i Nordsjælland, Professionshøjskolen UCC, og master i børnelitteratur. Projektleder på projekt Læseguide samt Den levende bog (begge i samarbejde med Lena Basse), samt forfatter til bogen: Pædagogens grundbog om børnelitteratur, Høst & Søn, udkommer august 2009.


Praktiske Oplysninger:

Adresse:
Pædagoguddannelsen i Gedved, VIA University College
Egebjergvej 1
8751 Gedved

Transport:
Hvis du vælger at tage toget, er det en fordel af stå af i Horsens – også selv om du kommer nordfra.
Busforbindelserne er langt bedre fra Horsens end fra Skanderborg

Buslinje 107 og 112 kører fra Horsens Banegård mod Skanderborg – til Gedved.

Horsens Taxa: tlf.: 7550 3000
Skanderborg Taxa: tlf.: 8651 0000


I særlige tilfælde:
Har du brug for hjælp udenfor det fastlagte program kan Jeanette Svendsen, Pædagog Uddannelsen i Gedved kontaktes:
tlf.: 8755 3686 eller jesv@viauc.dk



Ingen kommentarer: